NP 4 år. Här kan du läsa och se vad vi gör i skolan!

Direktlänk till inlägg 11 april 2011

Bokrecension: En enda kväll

Av NP4 år - 11 april 2011 09:00

Författare: Mats Berggren


Boken handlar om Martin som bor ihop med sin mamma. De bor fattigt och Martin försöker stå ut med sin ständigt tjatiga och jobbiga mamma. Den handlar också lite om Alexandra som var nära på att ta livet av sig med hjälp av piller. Martin hittar en dator som visar sig vara Alexandras. Hans flickvän Esperanza blir inte så glad över hans närhet till Alexandra, han fick ju henne att inte begå självmord. Martin gör sedan slut med Esperanza, för att hon är för mycket på och svartsjuk, men han ångrar sig sedan.


Jag tyckte att boken var bra, man fick hela tiden sin egen bild av vad allting hände. Jag tyckte inte om när Martin "dissade" Esperanza bara för att han började få upp känslor för Alexandra. Jag hade tyckt att han skulle snackat med henne innan han hade kysst Alexandra, för då hade han sluppit massa konflikter och tankar. Fast hade jag varit Esperanza, skulle jag betett mig schysst mot Alexandra. Sen framåt i boken var Martin påväg att hoppa framför ett tåg, men Alexandra stoppade honom och där tyckte jag att han skulle ha tänkt efter, för självmord är ingen bra utväg att ta.
Av: Amelie Kiliansson NP-09!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av NP4 år - 16 augusti 2013 16:09


Vi har träffats på Gångvad och grillat korv. Vi fick möjlighet att träffa den nya rektorn Helena, samt våra två nya lärare Mia och Rolf. Marie-Louise och Cecilia var med för att säga hej då. De har fått nya jobb.   Vi ses på måndag! ...

Av NP4 år - 13 augusti 2013 15:36

Alla elever och vårdnadshavare är välkomna på grillning på Gångvad torsdagen den 15/8 kl 16.30 - 18.00.   Där kommer ni att få viktig information inför det kommande läsåret!   Väl mött!     ...

Av NP4 år - 13 juni 2013 10:55

Skolmästerskapen i traktor blev en blöt historia. Regnet har öst ner från början till slut.   Oj oj! Poängavdrag...   Monika sköter protokollet och R från jordettan hjälper till.   Vi är glada att vi kan skula i spolhallen!   Klar...

Av NP4 år - 13 juni 2013 09:14

Eftersom vi har jobbat hårt med korvförsäljning i olika sammanhang fick vi nu lön för mödan och hela NP4 röstade fram att vi skulle åka till Liseberg i Göteborg. Den 12 juni bar det av!   Ganska snabbt insåg vi att det var orutinerat att börja...

Av NP4 år - 11 juni 2013 14:57

Gården Gångvad, som tillhör skolan, har så vackra omgivningar. Dels rinner Pinnån förbi och det utnyttjade vi idag eftersom det var fiske och korvgrillning på schemat (Fritidskursen).     Många hade bra fiskegrejor med sig, medan vissa gav...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ NP 4 år. Här kan du läsa och se vad vi gör i skolan! med Blogkeen
Följ NP 4 år. Här kan du läsa och se vad vi gör i skolan! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se